Gedurende deze leerwerkgroep ga ik aan de hand van de methode Design Thinking werken aan het opzetten van een transmediaal concept met de daarbij passende campagne-uitingen. Voor deze casus heb ik besloten om voor Air up te gaan werken. Een bedrijf wat momenteel up coming is en waar iedereen al het één en ander over gehoord heeft. 
De opdracht is niet vanuit Air up zelf en is dus fictief.
De casus
Voor deze casus heb ik gekozen om een Transmedia concept te gaan maken voor het bedrijf genaamd Air Up. Om te kunnen leven hebben we allemaal vocht nodig. Water is de gezondste optie voor ons om te drinken. Zelf vind ik water al snel eentonig worden en hierin deel ik al snel mijn mening met anderen. Andere opties bevatten al snel veel suikers. Air Up is een bedrijf dat een bidon heeft ontwikkeld waardoor je door middel van een geurpot toch je water een smaakje kan geven. Waneer je de pod op de bidon bevestigd kan je door middel van geur het kraanwater omtoveren tot bijvoorbeeld cola of ijsthee.
Door middel van onderzoek naar de motivaties van de potentiële klanten, wil ik een transmediaal verhaal vormgeven, die meer bekendheid creëert voor Air Up. Hierdoor kan ik vertrouwen opwekken bij de klant. Zodat de klant door de juiste communicatiemiddelen eerder overgaat tot aankopen. Om het product zelf ook goed te leren kennen heb ik besloten om zelf ook de bidon te bestellen. Zo kan ik ook onderzoek doen in mijn eigen omgeving naar de interesse in het product van Air Up.
Doelgroep
De doelgroep van Air Up is vooral te herkennen aan de jongeren. Hiermee bedoel ik jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Deze jongeren zijn nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en innovaties. Hierop kan Air Up goed inspelen. Daarnaast houden jongeren zich tegenwoordig meer bezig met het gevolg van hetgeen wat ze doen of laten op de planeet. Ze zijn dus milieubewuster bezig. Als ik dan kijk naar de archetypes van Motivaction dan is deze doelgroep vooral te herkennen in de Kosmopolieten.
Interactie en beleving
Styleguide
Customer Journey
Back to Top